Wie zijn wij?

KDV Wiebel wordt gedragen door Els Gosselin en Deborah Francis. Regelmatig krijgen wij ondersteuning van stagiaires uit: VHTI te dendermonde, St-Jozef te Hamme, ST-Carolus te St-Niklaas, Sintra te St-Niklaas,… doorgaans voor één dag in de week. <

Wat doen wij?

De eerste levensjaren van je kind zijn héél belangrijk voor zijn verdere ontwikkeling. Wij zorgen ervoor dat je kind hier een gezonde en evenwichtige start krijgt.

Voeding

Het lichaam van je kind is erg gevoelig en kan nog niet alles even goed verteren. Daarom werken wij in Wiebel met een zo gezond mogelijke voeding. Daar profiteren kleine buikjes het meest van. Voor de warme maaltijd gebruiken we alleen verse ingrediënten, die worden gestoomd. Op die manier behoudt het voedsel zoveel mogelijk vitaminen. Wat gebruiken we niet? Ingrediënten die kunnen leiden tot storingen in het verteringsproces, of die de maag, de darmen of de nieren extra belasten. Kruiden, zout, sauzen, dikmakers en extra suikers voegen we dus zeker niet toe. We voorzien een klein tussendoortje 's morgens, een stevige portie middagmaal waarvan je kind eet wat het op kan, en een vieruurtje. Dit is in de eerste plaats een grote portie fruit, eventueel gevolgd door een koek. Zo krijgt je kleine spruit alles wat hij nodig heeft om te kunnen ravotten naar hartenlust.

Ontwikkeling en zelfredzaamheid

Met kleine stapjes leren we je kind om zich te ontwikkelen en zichzelf al een beetje te behelpen. Kleertjes uit- en weer aantrekken, zelfstandig eten, op het potje leren gaan… het hoort er allemaal bij. De meeste kinderen hebben deze vaardigheden al aardig onder de knie als het moment komt om de overstap naar de kleuterschool te maken.

Sociaal en creatief

Er valt zoveel te ontdekken in de grote wereld! We geven je kind voldoende ruimte en helpen het op verkenning te gaan, veilig te experimenteren en daarbij telkens weer zijn grenzen te verleggen. Hierdoor ontwikkelt je kind stilaan zijn verbeelding, zijn logica en zijn creativiteit. Wij bieden je kleintje graag allerlei uitdagingen, zoals tekenen, schilderen, knutselwerkjes maken, naar muziek luisteren, kennismaken met boekjes en spelen met andere kindjes. Een gezonde sociale ontwikkeling is ook héél belangrijk. Kleine kinderen moeten leren vreedzaam en respectvol om te gaan met elkaar. En dat is niet altijd zo gemakkelijk! Samen spelen, speelgoed delen, elkaar geen pijn doen en niks stukmaken... het vraagt heel wat tijd en oefening.

Op maat

We bieden een goed gestructureerde dagindeling aan. Veel kinderen hebben immers baat bij een zekere vorm van structuur. Maar geen twee kleintjes zijn gelijk. Sommigen hebben nood aan een heel strikt schema, anderen voelen zich beter in een meer fluctuerend ritme. Wij zijn flexibel en hebben aandacht voor individuele behoeften van elk kind. Zo kan je kleintje zich ontplooien in een omgeving die hem zekerheid biedt maar die ook rekening houdt met zijn persoonlijke noden. <

Samen met jou

Ook als ouder word je betrokken bij de opvang van je kind. We houden rekening met wat je ons vertelt over zijn specifieke noden en ritmes. Op onze beurt zorgen wij ervoor dat je altijd goed geïnformeerd bent over het wel en wee van je kindje. Op het einde van de dag krijg je een mooi gedetailleerd overzichtje van wat je kleine spruit die dag allemaal uitgespookt heeft. Als je kind ziek wordt, bellen we jou onmiddellijk. Samen beslissen we, al naar gelang de ernst van de situatie, wat de verdere stappen zijn. Als de ouders en het kinderdagverblijf vlot samenwerken, heeft je kind daar alleen maar voordeel van. We starten dan ook het liefst samen met bijvoorbeeld vaste voeding of zindelijkheidstraining. Uiteraard gebeurt dat op het moment dat beide partijen voelen dat het kan. Het is belangrijk dat iedereen zich comfortabel voelt bij de overstap, en dat we goed kunnen overleggen en bijsturen. Je kind plukt hier volop de vruchten van.

KDV Wiebel

is opvang met een hart, en méér dan opvang.

We staan onder het toezicht van Kind En Gezin